Over ons

In 2018 is het project SchoolStudent gestart. De vriendin van Jasper van Aalst, één van de oprichters van het project, is zelf werkzaam op een school en vertelde thuis vaak over de problemen in het primair onderwijs: hoge werkdruk voor docenten, kansenongelijkheid en te weinig extra aandacht voor leerlingen die dat nodig hebben. Om een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van die problemen is het project SchoolStudent gestart met een pilot op een school in Amsterdam-West. Sindsdien is het aantal scholen waar we actief zijn enorm gegroeid en zijn Schoolstudenten actief op scholen door het hele land heen. We verlagen niet alleen de werkdruk op basisscholen. Door studenten in te zetten in het primair onderwijs hopen we hen enthousiast te krijgen om later in het onderwijs te werken. Hiermee vergroten we de doorstroom. Het team is sinds 2018 uitgebreid. We stellen onszelf graag even voor. 

Het SchoolStudent Team

Jasper 02 - SchoolStudent

In 2018 heb Ik het concept Schoolstudenten bedacht en met de StudyTree collega's uitgewerkt tot wat het vandaag is. Ik denk graag mee met collega's over de beste aanpak en hou me verder bezig met juridische en administratieve zaken rondom het project. Ik ben echt enorm blij met alle stappen die we maken met het project, en kan niet wachten om te horen hoe we de volgende nieuwe school weer van dienst kunnen zijn. 

EIGENAAR STUDYTREE

Jasper SchoolStudent

Persoonlijk vind ik het mooi dat we studenten de kans geven om zich te ontwikkelen door hen een verantwoordelijke en maatschappelijk relevante bijbaan te bieden. Tegelijkertijd zorgen we voor werkdrukverlichting voor leraren, helpen we bij het wegwerken van achterstanden bij de leerlingen en dragen we bij aan het verhogen van kansengelijkheid. Een echte win-win-win! Door in een vroeg stadium studenten te laten kennismaken met het onderwijs zorgen we voor een nieuwe toevoer van hoogopgeleide leerkrachten waarmee we het lerarentekort terugdringen en de kwaliteit van het onderwijs verhogen.

HOOFD ONDERWIJS

Anouke SchoolStudent

Sinds augustus 2021 ben ik werkzaam bij StudyTree. Veel van mijn familieleden zijn leerkracht en onderwijs is daarom vaak onderwerp van gesprek. Ik ben daarom blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan het onderwijs. Ik onderhoud contact met de scholen en wanneer zij aangeven tevreden te zijn met de schoolstudenten heb ik echt het gevoel dat ik iets bijdraag aan kansengelijkheid in het onderwijs.

PROJECTMANAGER

Elmer SchoolStudent

Sinds december 2021 werk ik achter de schermen bij Schoolstudent. Ik houd me vooral bezig met het contact met de studenten, en probeer ook de match te maken tussen school en student. Dat is soms een hele puzzel, maar als het goed lukt is dat ontzettend leuk! En als je vervolgens te horen krijgt dat een student het erg leuk heeft op een school, en dat de school superblij is met de hulp, dan zie je hoe belangrijk het werk wat we doen echt is.

PROJECTMEDEWERKER

Lisanne SchoolStudent

In april 2021 ben ik begonnen als SchoolStudent in een kleuterklas in Amsterdam West. Al gauw zag ik van dichtbij hoe druk een leerkracht het heeft en hoe lastig het is alle kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Het gaf me een goed gevoel om de leerkracht te ondersteunen in en rondom de klas. Ik vond het dan ook heel leuk dat ik de kans kreeg aan de slag te gaan als projectmedewerker bij Schoolstudent. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat de studenten op de juiste plek terecht komen zodat ze van betekenis kunnen zijn voor de vele juffen en meesters die extra hulp kunnen gebruiken. Ik hoop dat we ook in de toekomst op deze manier veel scholen kunnen blijven helpen!

PROJECTMEDEWERKER

SchoolStudent Scholen

Ben je enthousiast
geworden?

Neem dan snel contact op voor al je vragen.