Over ons

In 2018 is het project SchoolStudent gestart. De vriendin van Jasper van Aalst, één van de oprichters van het project, is zelf werkzaam op een school en vertelde thuis vaak over de problemen in het primair onderwijs: hoge werkdruk voor docenten, kansenongelijkheid en te weinig extra aandacht voor leerlingen die dat nodig hebben. Om een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van die problemen is het project SchoolStudent gestart met een pilot op een school in Amsterdam-West. Sindsdien is het aantal scholen waar we actief zijn enorm gegroeid en zijn Schoolstudenten actief op scholen door het hele land heen. We verlagen niet alleen de werkdruk op basisscholen. Door studenten in te zetten in het primair onderwijs hopen we hen enthousiast te krijgen om later in het onderwijs te werken. Hiermee vergroten we de doorstroom. Het team is sinds 2018 uitgebreid. We stellen onszelf graag even voor. 

Het SchoolStudent Team

Jasper 02 - SchoolStudent

In 2018 heb Ik het concept Schoolstudenten bedacht en met de StudyTree collega's uitgewerkt tot wat het vandaag is. Ik denk graag mee met collega's over de beste aanpak en hou me verder bezig met juridische en administratieve zaken rondom het project. Ik ben echt enorm blij met alle stappen die we maken met het project, en kan niet wachten om te horen hoe we de volgende nieuwe school weer van dienst kunnen zijn. 

EIGENAAR STUDYTREE

Jasper SchoolStudent

Persoonlijk vind ik het mooi dat we studenten de kans geven om zich te ontwikkelen door hen een verantwoordelijke en maatschappelijk relevante bijbaan te bieden. Tegelijkertijd zorgen we voor werkdrukverlichting voor leraren, helpen we bij het wegwerken van achterstanden bij de leerlingen en dragen we bij aan het verhogen van kansengelijkheid. Een echte win-win-win! Door in een vroeg stadium studenten te laten kennismaken met het onderwijs zorgen we voor een nieuwe toevoer van hoogopgeleide leerkrachten waarmee we het lerarentekort terugdringen en de kwaliteit van het onderwijs verhogen.

HOOFD ONDERWIJS

Anouke SchoolStudent

Sinds augustus 2021 ben ik werkzaam bij StudyTree. Veel van mijn familieleden zijn leerkracht en onderwijs is daarom vaak onderwerp van gesprek. Ik ben daarom blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan het onderwijs. Ik onderhoud contact met de scholen en wanneer zij aangeven tevreden te zijn met de schoolstudenten heb ik echt het gevoel dat ik iets bijdraag aan kansengelijkheid in het onderwijs.

PROJECTMANAGER

Sinds augustus 2023 ben ik begonnen als projectmedewerker bij Schoolstudent. Daarvoor werkte ik als Schoolstudent op een Amsterdamse basisschool. Hier heb ik veel geleerd en ervaren hoe belangrijk het is dat er ondersteuning is in het onderwijs. Het is fijn om bij te kunnen dragen aan het verlichten van de werkdruk in het onderwijs. Niet alleen voor de leerkracht, maar ook voor het kind. Door de kinderen de extra aandacht te geven die ze nodig hebben, merk je dat ze met sprongen vooruit gaan. Het is een mooie ervaring wanneer een kind de hulp accepteert die je aanbiedt. Het is daarom ook van belang dat studenten en scholen de juiste match zijn. Want als er een goede match is gemaakt, merk je dat de leerkracht en kinderen helemaal opbloeien.

 
 

PROJECTMEDEWERKER

Begin 2023 ben ik begonnen met werken bij Schoolstudent. Als projectmedewerker houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de beste match vinden tussen student en school. Het is een fijn gevoel om te kunnen helpen in de werkdrukverlaging en de kwaliteitsverbetering. Ook ben ik sinds februari 2023 aan het werk als Schoolstudent op een basisschool in Amsterdam. Ik begeleid hier kinderen met een leerachterstand. Het is bijzonder om te zien wanneer een kind zich vertrouwd voelt en ik het kind kan helpen met zowel het leren van de stof als het bieden van een luisterend oor bij persoonlijke zaken.

PROJECTMEDEWERKER

SchoolStudent Scholen

Ben je enthousiast
geworden?

Neem dan snel contact op voor al je vragen.